Dulceata de cirese

de Bunica in Dulceata / Gem, 3 Iun 2009 | 39669 vizualizari

 

Face parte din dulceturile cel mai usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 3kg. de cirese
  • 3,250kg. zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Alegi ciresele, le speli si le scoti samburii cu o agrafa de par sau cu un aparat de scos samburii.

Ciresele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita si se lasa pana a doua zi, ca sa-si lase putin sirop.

Se pun la fiert la foc potrivit sau se poate baga cratita la cuptor. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde de cratita.

Dulceata este gata atunci cand scoti putin pe farfurie si ramane inchegata, ca o bobita. Adica nu mai e siropul apos ....

Acum se adauga zeama de la lamiie, se amesteca inca 2-3 minute pe foc. Apoi se opreste focul.

Se pune in borcane calduta.

Se poate face si o cantitate mai mica dintr-o farfufie adanca plina cu varf de cirese si 1,250 kg. zahar (iese cam 1 kg de dulceata)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (34)

LUK 1

22.06.2011, 18:01

delicioasa

adry88 1

28.06.2011, 15:25

horia 1

07.07.2011, 12:23

imi place!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nuci